Lancering BLANK SPACE MAGAZINE tijdens DDW 2018

Blank-Space-Magazine-_1-cover-Job-van-den-Berg
Ontwerper Job van den Berg op de cover van Blank Space Magazine – Fotografie Saskia Overzee

Tijdens de Dutch Design Week 2018 wordt BLANK SPACE MAGAZINE gelanceerd. Dit 164 pagina tellende magazine bevat acht omvangrijke portretten van creatieve ondernemers werkzaam op Sectie-C. Ook de schrijvers, fotografen en ontwerpers van BLANK SPACE MAGAZINE zijn allemaal verbonden aan Sectie-C. De officiële lancering vindt plaats op zondag 21 oktober, om 16.00 uur, tijdens Conversations-C in de theaterzaal van de Ilse Wouters Academy (Hall 8, Sectie-C). 

Portretten van de makers

Mats Horbach, eindredacteur van BLANK SPACE MAGAZINE: “Deze allereerste uitgave bevat zeer persoonlijke, gedetailleerde portretten van acht creatieve ondernemers. Ze vertellen over de manier waarop ze de ‘open ruimtes’ die Sectie-C kenmerken op hun eigen manier transformeren tot inspirerende werkplekken en daarmee zichzelf als conceptueel designer, communicator, kunstenaar, muzikant of andersoortige maker verder ontwikkelen. Het zijn Niels Hoebers, Martens & Visser, Michela Castagnaro, Kim Haagen, Job van den Berg, Paul Heijnen, Tessa Koot en Rob van der Ploeg.”

Dynamiek van Sectie-C

Volgens Horbach is de keuze voor de acht ondernemers en de aan hen gekoppelde schrijvers en fotografen als vanzelf tot stand gekomen, wat tekenend is voor de dynamiek op Sectie-C. Horbach: “Werk van de creatieve ondernemers op Sectie-C gaat de hele wereld over. Wie zijn deze mensen? Wat drijft hen? Middels diepte-interviews en intieme fotografiesessies hebben we die vragen onderzocht.” De wens van de initiatiefnemers is om rond elke Dutch Design Week een nieuwe editie van BLANK SPACE MAGAZINE uit te brengen.

Blank-Space-Magazine-_1-Niels-Hoebers
Ontwerper Niels Hoebers in zijn studio op Sectie-C – Fotografie Maarten Coolen, interview Martijn van der Ven

Conversations-C

BLANK SPACE MAGAZINE wordt officieel gelanceerd tijdens de eerste van vier talkshows met de titel Conversations-C. Deze talkshows vinden plaats in de theaterzaal van de Ilse Wouters Academy (Hall 8, Sectie-C) en worden gepresenteerd door Marsha Simon. Zij zal op zondagmiddag 21 oktober tussen 16.00 uur en 17.00 uur een gesprek hebben met verschillende makers en geporteerde ondernemers. Titel van deze bijeenkomst: POWER TO THE PEOPLE: LAUNCH OF BLANK SPACE MAGAZINE. De toegang is gratis voor iedereen met een Dutch Design Week passe-partout. Anderen betalen €3,- (voor toegang tot heel Sectie-C).

Waar te koop?

BLANK SPACE MAGAZINE is tijdens de Dutch Design Week te koop in De Design Shop en in Hall 6 en kost €15,-. Daarnaast ligt het in de winkel van Piet Hein Eek en bij de Eindhoven Brand Store (oude VVV) op het Stationsplein.

MC_Sectie-C_Mag_KimHaagen_MartijnInterview

Over Sectie-C

Sectie-C in Eindhoven is het domein zonder begrenzingen waarbinnen autonome denkers en authentieke doeners versmelten in een unieke, organische cultuur. In de voormalige bedrijfsruimtes van Stork en VDL hebben zo’n 180 creatieve ondernemers hun intrek genomen. Het terrein is ingericht met ateliers, werkplaatsen, tuinen, podia, expositieruimtes en laboratoria. Tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week bruist het hier met open ateliers, gastexposities, workshops, winkeltjes en vernieuwende horecaconcepten.

Gepubliceerd door

Vandervenus

Storytelling, copywriting, advertising, Enicar watches, Motörhead music, Italian Giallo movies, two kids, Eindhoven, Holland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s