Over

Martijn van der Ven copywriter tekstschrijver interviewer reportage reporter Eindhoven

Martijn van der Ven (1975) is eigenaar van Tuurlijk, al was dat niet vanzelfsprekend. Hij studeerde Communicatie Creatief aan de Fontys in Eindhoven. In 1998 startte hij als copywriter / conceptontwikkelaar bij reclamebureau AGH Advertising, waar hij werkte voor opdrachtgevers als Panasonic, Acer, Desso, Piaggio, Porsche, Volkswagen en Audi. In 2002 vertrok hij samen met art-director Marcel Bakkum naar Publiseven. Hij maakte er campagnes voor onder meer Haust, Boursin, Wegener, Wolf Garten en Kenneth Smit Training.

In 2003 richtte hij met artdirector Marcel Bakkum bureau Wapenfeit op. Als mede-eigenaar van een klein creatief communicatiebureau ontwikkelde hij zich verder als copywriter en conceptontwikkelaar, maar ook als ondernemer en adviseur. Hij werkte voor en met Eindhovens Dagblad, DAF Trucks, Interpolis, Allsecur, DAS, Antea Group, Provincie Noord-Brabant, gemeente Veldhoven, ZLTO, Woonbedrijf en Archipel.

Als copywriter schrijft Martijn vanuit betrokkenheid. De laatste jaren steeds vaker voor opdrachtgevers in maatschappelijke sectoren. Sinds 2013 is Martijn vrijwillig taalcoach bij taal- en participatieproject ‘Meedoen in de wijken’ en helpt laaggeletterden en statushouders met hun taalvaardigheid.

Leuk: duidelijke taal, complexe dingen eenvoudig verwoorden, interviewen, verhalen, campagnematige teksten, redactionele artikelen, oneliners, columns en webteksten. En blije klanten, ook leuk.

Minder leuk: de ikke-ikkemaatschappij, the race to the bottom, bobotaal en onrechtvaardigheid.